Khedira till Juventus

Det verkar som att Sami Khedira kommer att gå till Juventus. Det tycker jag är alldeles för väl det. Han är för bra för att sitta på bänken, även fast det är Real Madrid som vi pratar om.

Fick inte plats i Real Madrid

Sami Khedira fick helt enkelt inte plats efter att man tog in Toni Kroos. Sami som är central mittfältare fick konkurrera med Kroos och Modric. Sedan spelade ju också Carlo Ancelotti gärna 4-3-3. Real Madrid vill så klart spela världens två dyraste fotbollsspelare, Gareth Bale och Cristiano Ronaldo. Kroos och Modric är sedan tidigare självklara att starta. Och lika självklart ska James Rodriguez spela. Backup är Isco och Illarramendi. Det är åtta mittfältare/wingers före i kön att spela på Real Madrids mittfält. Det gjorde att det blev väldigt lite speltid för Sami Khedira.

Verkar klar för Juventus

Det blir bra för Sami Khedira att dra till Juventus tror jag. Han är en av världens bästa mittfältare. Eller han var i alla fall det innan han skadade sig under VM. Frågan är om det blir lättare att ta plats i Juventus. På det centrala mittfältet har vi ju regissören Pirlo tillsammans med Paul Pogba och Arturo Vidal.

För mig är det här ett klart tecken på att Juventus tänker sälja Paul Pogba. Det verkar som att alla storlag drar i honom. Från Premier League vill Chelsea, Manchester United, Arsenal och Manchester City ha honom. Och det är väl i någon av dessa engelska klubbar som han slutligen landar.

FC Barcelona har ju förbud att värva spelare. Men de vill också ha honom. Pogba är en av få spelare som skulle göra Barcelona bättre än vad de redan är. Man flörtar också friskt med Pogba och hoppas att kunna hämta in honom i januari när de har möjlighet att göra så.