Förutspå de stora fotbollsligorna

Jag är lite less på att det inte spelas någon fotboll under sommaren. Alla ligor som är värda att spela på har ju slutat. Men det är ju inte jättelångt kvar tills det drar igång igen. Så jag tänkte vara tidigt ute och förutspå topp tre i Premier League, Bundesliga och Serie A.

Premier League

1. Chelsea
Chelsea blir för bra i år igen. Jag tror det. Mourinho är helt enkelt för bra och han kommer att ta titeln med samma spel som förra säsongen. Nyckeln blir att undvika svackor och det tror jag de lyckas med.

2. Manchester United
Jag tror att United rycker upp sig lite till i år. Med tunga värvningar och en trupp som köpt van Gaals spelfilosofi kan det här gå ganska bra.

3. Arsenal
Arsenal spelade stundtals väldigt bra under säsongen. Sanchez gjorde en bättre säsong än vad jag trodde att han skulle göra. Om Wenger får spendera lite mer pengar i sommar så kan det bli en bra säsong för Arsenal.

Bundesliga

1. Bayern München
Det finns väl inte så mycket att snacka om här. Bayern skulle kunna spela med två stycken lag i Bundesliga och komma etta och tvåa. På riktigt känns det nästan som det.

2. Wolfsburg
De blir två igen. Det lilla jag såg av dem var enastående bra. Kul att se Bas Dost där framme som en tung tank. Det är inte så många sådan klassiska spelare i dagens fotboll längre.

3. Bayer Leverkusen
Det kan bli Bayer Leverkusen som tar tredjeplatsen före Dortmund. Jag tror nästan mer på Leverkusen än Dortmund eftersom Klopp lämnar och att Dortmund kommer släppa flera grymma spelare till andra lag under sommaren.

Serie A

1. Juventus
Inget snack om att suveränerna vinner igen. De har en stark trupp och det blir en klar ligaseger i år igen. Kanske inte lika klar som 2014/15 dock.

2. Roma
Roma hade en väldigt dålig period under 2014/15 som kostade massor av poäng. Utöver den kräftgången så såg de väldigt starka ut. In med en riktigt bra striker som kan göra mål i Serie A så kan det bli en fin säsong för Roma.

3. Napoli
Det känns som att Napoli gör en likadan säsong som den som varit. Om man får till ett tätare försvar så tror jag dock att det kan bli riktigt bra.