Efter CL-finalen

Jag har så smått börjat smälta förlusten i Champions League. Förlust och förlust. Det var ju inte så att det var jag själv som spelade. Men jag hade en hel del flis inne på att Juventus skulle vinna. Man fick nämligen 5.90 gånger pengarna på att Juventus stod som segrare efter 90 minuter. Jag tror fortfarande att det var det rätta spelet. Juventus är underdogs till Barcelona, men inte så stora underdogs.

Trodde på Juves världsmästare

Gianluigi Buffon och Andrea Pirlo tänkte jag främst på. Dessa två är de som skulle göra skillnaden. Ingen utav dem gjorde en dålig match på något sätt. Det räckte bara inte till.

Chockstarten och domaren blev för mycket

Jag vill ge all cred i världen till Juventus som kämpade vad de kunde. Men det var för dåligt att släppa till Rakitic så fri så tidigt. 1-0 i de första minuterna av matchen var inte vad italienarna behövde. Det blev till att griskämpa. Sedan fick man ju också utdelning vilket jag tycker att de förtjänade. Tyvärr tycket jag att domaren hjälpte Barcelona lite för mycket. Pogba skulle haft frispark i ett ypperligt Pirlo-läge, men fick ingenting trots ett klart fall. Jag tror att domaren friade för att det var så nära straffområdet och att han var för feg för att döma straff. Så han släppte det helt. Sedan kom ett ännu klarar läge när Dani Alves hakar ihop med Pogba i straffområdet när det stod 1-1. Här säger alla sopor att det inte var meningen och att det är kamp om bollen. Och? Resonerar du så kan du ingenting om fotboll tyvärr. Det spelar ingen roll om det är meningen eller inte. Om man råkar dra ned någon eller bara inte kan hjälpa det som i Dani Alves fall så är det ändå straff. Tänk om man skulle resonera på det-var-inte-meningen-manér varje gång. Om någon råkar skjuta in vid högra stolpen istället för i andra hörnet, ska det inte vara mål då? Eller om målvakten inte menade att släppa in kanske det inte heller ska vara mål? Dani Alves hakar i Pogba när han ska vända om och missar målchansen eftersom han landar baklänges. Det var straff och domaren vet det. Men han vågade inte döma straff så han släppte. Och direkt efter gjorde Barcelona 2-1.